Додик: Завјетујемо се да ћемо бранити слободу српског народа

01.05.2020 Актуелно

– Завјетујемо се да ћемо бранити слободу српског народа. Само тамо гдје имамо државу можено говортити о очуавњу српског народа – поручио је Додик и додао да је важно јачати Републику Српску.

Он је нагласио да не смије бити заборављено да су Срби приликом напуштања вјековних огњишта из западне Славоније бомбардовани.

– Генеза страдања Срба на просторима Хрватске је од давнина, још када је формирана Војна крајина која је требала да брани Европу и њене вриједности“ – подсјетио је Додик.

Он каже да се Срби обиљежавајући важне датуме, завјетују да ће бранити слободу и државу Републику Српску, једнако као што се брани Србија.

– Концепти који су наметнути у БиХ су најчешће антисрпски. Срби су у БиХ, бранећи слободу и огњишта, жељели да имају посебну државу. Нажалост, од потписивања Дејтонског мировног споразума су нам одузимали вриједности предвиђене овим споразумом, што је заустављено – рекао је Додик.

Напоменуо је да представници власти Републике Српске нису од оних који ће прихватити било какве понуде и интеграције којима би била умањена аутономија и државност Републике.

Додик је поновио да су високи представници деградирали Републику Српску и да је ОХР непријатељска организација Српске и Срба.

– Ово окупљање треба да нас ојача, али и подсјети да можемо вјеровати само себи, што значи Републици Српској“ -поручо је Додик.

Архива