Додик: Српска и у вријеме пандемије економски стабилна

07.05.2020 Актуелно

Рекао је да Сташа Кошарац више неће имати подршку СНСД, а да ће дужности министра спољне трговине и економских односа у Савјету министара бити разријешен тек кад буду дате гаранције да ће на његово мјесто бити изабран кадар блока који има највећу пордшку бирача у Српској.

Српска има довољно властитог новца за плате и пензије, подршку субјектима који су усљед пандемије обуставили рад, а додатни новчани подстицај какав су добили здравствени радици и полицајци сљедује и медијским радницима, каже Додик. Грађане позива да се савјета стручњака придржавају и по укидању ванредног стања.

– Вјерујем у то да ће људи имати довољно свијести да брину о себи, да ће имати свијести да учине и додатну заштиту преко оне која је савјетована и да ћемо бити лишени потребе да због евентуалног ширења епидемије поново уводимо ригорозне мјере – истакао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ не крије да је разочаран закључцима самита Европске уније и Западног Балкана. Није му, каже, јасно ни како су странци одобрили именовање нових чланова Централне изборне комисије БиХ, чиме је, по Додиковом мишљењу, бачена сјенка на предстојеће локалне изборе.

– Како је могуће да промијене чланове Комисије кад пише да док се не заврши конституисање органа по претходним изборима, не може бити промјене чланова. Одједном ништа не важи. Очигледно има мјеста размишљању да неко планира све како би креирао изборе како му одговара – рекао је он.

Додик понавља да је Сташа Кошарац, кршећи мјере заштите од пандемије изгубио његово повјерење и наглашава да ће остати министар само док Српска пронађе начин да заштити позицију у Савјету министара. Брзоплета одлука би могла, каже, Српску свести на само једно министарско мјесто на нивоу БиХ.

– Ја морам бити сигуран да Република Српска неће остати дефицитарна за кадар. Дакле, ако је могуће да истог часа разријешимо Кошарца и доведемо другога који је лојалан Републици Српској, а да то није Мирко Шаровић који се бави само издајом, онда би то и учинили, али нисмо сигурни да то може – изјавио је Додик.

Он је прецизирао да СНСД Кошарца више неће подржавати ни на једним изборима.

Архива