Додик честитао Путину Дан побједе над фашизмом

08.05.2020 Актуелно

Руски народ је велику побједу у Другом свјетском рату извојевао својом неустрашивом храброшћу и борбеношћу, прекинувши ланац до тада великих страдања за цијело човјечанство. Надљудским напорима и племенитим подвигом руски народ је створио темеље мирне и боље будућности покољења свијета.

Својим незаборавним, јуначким подвизима, поднијели сте највећи терет страдања за слободу, крвљу обојеном у Другом свјетском рату, и заједно са другим слободарским народима окончали епоху највеће таме по људски род“, истакао је Додик у честитки.

Додик је нагласио да српски народ у средишту свог духовног бића његује слободарску традицију, чува успомену и поноси се чињеницом да је и сам био дио велике и неустрашиве антифашистичке борбе заједно са херојским народом Русије, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

– За пут ослобођења и осигурања мирне и безбједне будућности положено је стотине милиона живота. Свијетли гробови тих невиних жртава, витезова, хероја дубоко су усађени у духовно коријење и темеље нашег постојања, и никада их нећемо и не смијемо заборавити. Република Српска и њен народ, чији сам званични представник, поносни су на нашу заједничку, испреплетену, херојску борбу у прошлости, али и на све садашње облике сарадње са Вашом земљом – истакао је српски члан Предсједништва.

Уз најбоље жеље за још већим повезивањем српског народа са племенитим народом Русије, Додик је честитао Путину дан велике побједе и упутио изразе дубоког поштовања.

Архива