Цвијановићева новинарима честитала 3. мај – Међународни дан слободе медија

02.05.2020 Актуелно

– Обиљежавање Међународног дана слободе медија прилика је да се подсјетимо да је слобода говора, односно изражавањe мишљењa, једно од темељних људских права сваког демократског уређења. Улога новинара и медија у јачању демократског друштва је изузетно важна, посебно у условима ванредних околности, када јавности треба омогућити тачне, свеобухватне и правовременe информације јер само тако могу бити у служби истине, као централне вриједности новинарства.

Користим прилику да се захвалим новинарима и другим медијским радницима, као што су сниматељи, фоторепортери, техничке екипе, возачи и други, који су у вријеме пандемије корона вируса свакодневно на терену како би грађанима пренијели важне и корисне информације о овој ванредној пријетњи по здравље свих нас.

Изражавам увјерење да ће представници медија у Републици Српској у свом раду и у наредном периоду показивати висок ниво одговорности, те да ће његујући професионалне стандарде, бити у служби јавног интереса и демократских процеса.

Институције Републике Српске су опредијељене за унапређење амбијета за што виши степен медијских слобода како би медијски радници свој одговоран и изазован посао обављали са што мање препрека и потешкоћа – наводи се у честитки поводом 3. маја – Међународног дана слободе медија.

Архива