Цвијановић: Рјешавамо животне проблеме грађана

19.05.2020 Актуелно

Цвијановићева је напоменула да су и у претходном периоду за ову категорију становништва ријешени бројни проблеми и обезбијеђен смјештај.

– У општини Прњавор, али и свим другим општинама наставићемо са реализацијом важних пројеката за одређене угрожене категорије и све друге значајне пројекте за развој локалних заједница и јачање њихових капацитета – рекла је предсједник Републике Српске.

Цвијановићева је истакла да је циљ да се побољшају услови за живот, те подјестила да се ушло и у руралне заједнице гдје су такође реализовани бројни пројекти.

– Данас смо обишли и радове на изградњи кружног тока на Вијаци, што је такође значајна инвестиција вриједности 815.000 КМ која се реализује у сарадњи са Путевима Републике Српске. Иза свих таквих пројеката стоји активизам локалних власти и слање одговарајућих пројеката – рекла је Цвијановићева.

Она је нагласила да је захвална општини Прњавор, начелнику и његовим сарадницима који показују ту врсту способности да дефинишу важне ствари и изборе се за реализацију одређених пројеката.

– Гдје имамо добру сарадњу и активизам никада није изостала подршка са републичког нивоа. Једино имамо проблем у мањем броју општина гдје се не кандидују пројекти, гдје се не указује на потребу рјешавања одређених проблема – рекла је Цвијеновићева.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш рекао је да је општина Прњавор за изградњу зграде обезбиједила локацију, пројектну документацију и комуналну инфраструктуру, за шта је издвојено око 70.000 КМ. Он је истакао да је ово само један у низу пројеката са републичким институцијама и Владом Републике Српске.

– Општина Прњавор је у посљедње 3,5 године имала инвестиције више од 11,5 милиона КМ, а око 7,6 милиона КМ су финансиране од Владе Српске, институција, републичких јавних предузећа – истакао је Томаш.

Томаш је нагласио да се на овај начин показује одлична сарадња општинских и републичких власти.

Раде Новковић из Петровца, који живи са супругом, рекао је да му много значи рјешавање стамбеног питања јер је до сада морао приватно плаћати станарину око 200 КМ, што је велики издатак за кућни буџет породица које су у рату остале без крова над главом.

Додјели кључева за 14 станова у Прњавору присуствовали су министар за економске односе и регионалну сарадњу Српске Златан Клокић, министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић, представници општине Прњавор, представници Фонда за повратак БиХ и представници међународних и невладиних организација.

Архива