Ковачевић: Наш примарни интерес је здравље људи и економија Српске, има времена за политику

13.04.2020 Актуелно

– У овом тренутку нама су на првом мјесту наши грађани и наша економија и будућност Републике Српске. Послије тога, кад све ово прође, када се изборимо са пандемијом вируса корона, бавићемо се политиком и за политику увијек има времена. Очигледно је да људи из опозиције по обичају ништа не разумију и износе срамне квалификације и то, рекао бих, само из једног разлога – да остану медијски присутни – истакао је Ковачевић.

На питање Срне да прокоментарише изјаве функционера СДС-а Мирка Шаровића и Вукоте Говедарице у вези са кредитним аранжманима, Ковачевић је рекао да такви коментари у вријеме кризе узроковане пандемијом вируса корона заслужују само кратак одговор.

– Ово је вријеме у којем се задужују и склапају одређене финансијске аранжмане све евопске државе, чак и оне које су, нажалост, много развијеније од Републике Српске јер је ово тренутак који захтијева такву ситуацији, тренутак потпуног ванредног стања у којем немате редован прилив финансија већ и оно постојеће што имате на рачунима морате усмјеравати како бисте помогли привредницима како људи не би остајали без посла. То је оно што и јесте примарни интерес Републике Српске – да људи остану здрави, да остану запослени и да наставе да добијају своја примања – нагласио је Ковачевић.

Он је навео да је друга ствар, коју Говедарица очигледно не разумије али је коментарише, та да је предсједник Додик јасно рекао да послије договора предсједника Републике, предсједника Владе, министра унутрашњих послова Српске и српског члана Предсједништва БиХ Уредба са законском снагом о забрани изазивања панике и нереда за вријеме ванредног стања неће бити примјењивања.

Ковачевић је подсјетио да то није била одлука Милорада Додика, већ Главног координационог тима за борбу против вируса корона у Републици Српској.

– Поручујем људима из опозиције да ће бити сасвим довољно времена да се бавимо политиком, а ако већ желе на било који начин да буду медијски присутни у Републици Српској онда би могли бар једном у животу да покушају да буду корисни и на било који начин допринесу борби против овог вируса и заштити наших грађана и наше економије – нагласио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

Архива