Ковачевић: Грађани да остану у својим кућама, а Инцко коначно да иде својој кући

28.04.2020 Актуелно

– Иако смо навикли на такво понашање Валентина Инцка, односно навикли смо да штити безакоње СДА и бошњачке стране, али оно што је симптоматично у овом случају јесте да је сада почео бринути и за безакоње које се уради зарад интереса СДС и ПДП – истакао је Ковачевић.

Он је нагласио да то што је учињено са именовањима у ЦИК-у је нешто што је недопустиво у нормалним земљама.

– У потпуности се игноришу закони који кажу да све док се не заврши изборни процес, а изборни процес из 2018. године још није завршен јер у ФБиХ нису изабрани предсједник и потпредсједници тог ентитета, не могу да се врше било какве кадровске измјене унутар ЦИК-а – рекао је Ковачевић.

Он је подсјетио да је процес у којем треба да буду изабрани ти људи на легалан и легитиман начин већ започео, али су СДС и ПДП заједно са СДА то потпуно изигнорисали и на нелигитман и нелегалан начин изабрали партијске послушнике, људи из ПДП-а и СДС-а, умјесто изборних стручњака који су до сада били унутар ЦИК-а.

– Наша једина порука јавности јесте да сада, у вријеме епидемије вируса короне остану у својим кућама, а што се тиче Инцка – коначно нека иде својој кући – рекао је Ковачевић.

Архива