Шпирић: Медицинска помоћ je за све становнике

04.04.2020 Актуелно

– Здравственим установама у Дрвару, Гламочу, Босанском Петровцу и Босанском Грахову данас је стигла помоћ у виду маски, рукавица, средстава за дезинфекцију и заштитних одијела. Ова помоћ Републике Српске поменутим општинама је за све становнике – Србе, Хрвате и Бошњаке, јер вирус корона не познаје границе – рекао је Шпирић.

Он је напоменуо да је јуче одржао састанак са начелницима општина Дрвар, Гламоч, Босанско Грахово, Источни Дрвар и Босански Петровац, а да је о њиховим потребама упознао српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, министра здравља Републике Српске Алена Шеранића и директором Института за јавно здравство Републике Српске Бранислава Зељковића.

Шпирић је рекао да је данас у разговору са представницима реалног сектора у Дрвару, који је везан за дрвопрераду, замолио да Јавно предузеће „Шуме Ливањског кантона“ смањи цијене дрвних сортимената како би се сачувала радна мјеста и постојећа производња.

Он је захвалио Кризном штабу Републике Српске, предсједнику Жељки Цвијановић, премијеру Владе Радовану Вишковићу и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику који воде бригу о повратничким општинама у Федерацији БиХ.

Захвалност су упутили и начелници општина Дрвара, Гламоча, Босанског Грахова и Босанског Петроваца.

Шпирић је истакао да је разочаравајућа одлука федералног Министарства финансија да Дрвару додијели 40.000 КМ, Гламочу ниједна марку, а за Купрес издвоји 700.000 КМ. Он је рекао да ова расподијела говори да власти у ФБиХ и у овим тешким тренутцима повратничке општине не доживљавају својима.

– Моја порука је да се у овим тешким тренутцима мора показати пуна солидарност и исти приступ свима, јер вирус корина не познаје наше и њихове него смо сви угрожени – истакао је Шпирић.

Архива