Уредбе на снази дан након објављивања у Службеном гласнику

06.04.2020 Актуелно

Састанкy су присуствовали предсједник Народне скупштине Републике Српске и предсједник скупштинског Одбора за уставна питања Недељко Чубриловић, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, министар унутрашњих послова Драган Лукач, министар правде Антон Касиповић и предсједница Законодавног одбора у Народној скупштини Републике Српске Душица Шојала.

Након образложења садржаја и потребе доношења уредби које су дали предсједник Владе Републике Српске и министри правде и унутрашњих послова Републике Српске, те након консулутација и прибављеног мишљења предсједника Народне скупштине Републике Српске, стекли су се услови за доношење Уредбе са законском снагом о роковима и поступању у судским поступцима за вријеме ванредног стања за територију Републике Српске и Уредбе са законском снагом о прекршају изазивања панике и нереда, саопштено је из Кабинета предсједнице.

У саопштењу се додаје да ове уредбе ступају на снагу наредног дана од дана објављивања у Службеном гласнику Републике Српске.

Слична или иста ријешења већ су примијениле земље у окружењу у којима је проглашено варедно стање, наведено је у саопштењу.

Архива