Сагласни да се продужи полицијски час, а Васкрс слави у домовима

15.04.2020 Актуелно

– Причали смо о Васкрсу, чињеници да се налазимо у ванредним околностима и да не смијемо због љубави коју имамо према Српској православној цркви да дозволимо се експанзија вируса прошири зато што смо били на неки начин толератни – рекао је Додик у обраћању јавности.

Према његовим ријечима, усаглашене су мјере у Српској и Србији, односно мораће да се продужи полицисји час и забрана окупљања ради спречавања експанзије вируса.

– Молимо све вјернике да то разумију. Имамо прилику да љубав према вјери и Васкрсу искажемо у кругу породице, а да се поштију мјере које власти доносе. То је неопходно. Без оклијевања морамо да забранимо кретање и окупљање – рекао је Додик.

Он је навео да се види добар примјер у Црној Гори, гдје СПЦ позива вјернике да не долазе у храмове, гдје ће свештеници служити, али без присуства народа.

– То је примјер. Важано је да нема окупљања и да се елиминише могућност ширења епидемије. То прилика да се и остали представници Цркве тако понашају – рекао је Додик.

Он је навео да би Република Српска у погледу епидемије, без помоћи Србије, прошла далеко теже.

– Наши напори су се показали добри, правовремено смо увели престанак рада школа, трговнских ланаца, хотела. Али најзначјанија мјера је карантин на граници уведен за грађане који длазе из иностранства. То је дало највеће реузлтате. То не смијемо угрозити, зато треба да наставимо са свим мјерама државе. Важни су сви људи, а важан је и Васкрс – рекао је Додик.

Архива