Повећан број заражених лица; Потребна додатна одговорност грађана

27.04.2020 Актуелно

Hа састанку је указано на повећан број заражених лица вирусом корона у Републици Српској, у протеклих неколико дана, те оцијењено да би нагло ублажавање или укидање појединих мјера могло допринијети погоршању епидемиолошке ситуације.

Главни координациони тим због тога је позвао грађане на додатну дисциплину и одговорност у наредним данима, те да се стриктно придржавају свих прописаних хигијенских мјера, које се односе на обавезно ношење маски и рукавица у јавном простору, одржавање физичке дистанце од два метра, те забрану окупљања у групама које чине више од три лица.

На састанку је изражено незадовољство ублажавањем мјера у Федерацији БиХ, које се односе на укидање локалних карантина, јер то није била координисана активност, чиме се повећава могућност погоршања епидемиолшке ситуације у Републици Српској.

Главни координациони тим наставиће континуирано да прати епидемиолошку ситуацију у Републици Спској, те очекује да би се у првој половини маја, уколико не дође до погоршања епидемиолошке ситуације, могло разматрати укидање ванредног стања на територији Републике Српске.

Архива