Лукашенко упутио писмо подршке Додику у борби против епидемије

17.04.2020 Актуелно

– Упућујем искрену подршку и солидарност Вама и Вашем народу. Увјерен сам да ће ефикасне мјере, које су предузете у Вашој земље против ширења вируса Ковид-19, успјети – истакао је Лукашенко у писму упућеном Додику.

Предсједник Бјелорусије навео је да су се данас све државе свијета ујединиле у борби против овог вируса, и по питању здравствене и животне заштите својих грађана.

– Бјелорусија није изузетак. Активно сарађујемо са међународном медицинском заједницом и отворено размјењујемо искуства и достигнућа. Такође, наша земља се обратила и за помоћ партнерима и организацијама, те успоставила привремена ограничења за извоз производа медицинске намјене – нагасио је Лукашенко.

Он је изразио увјерење да ће заједничким напорима успјешно бити превазиђене све тешкоће како би се вратили уобичајеном животу.

– Поштована екселенцијо, уз изразе дубоког поштовања, примите моје жеље за добро здравље и снагу Вас и Вашег народ у ово тешко доба – поручио је предсједник Бјелорусије Александар Лукашенко у писму упућеном српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику. 

Архива