Медицински тим из Русије извршиће дезинфекцију болница, домова здравља и карантина

10.04.2020 Актуелно

Главни координациони тим најавио је да ће медицински тим из Руске Федерације, који је јуче стигао у Републику Српску, наредних дана извршити дезинфекцију болница, домова здравља и карантинских простора у којима бораве лица позитивна на вирус корона, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Грађанима је препоручено да на отвореном простору носе заштитне маске и рукавице, да се не крећу у групама које чине више од три лица, те да држе физичку дистанцу од два метра.

Најављено је и да ће полиција спроводити појачане контроле паркова, излетишта и других мјеста гдје постоји могућност окупљања већег броја лица.

Дата је препорука Републичком штабу за ванредне ситуације да обавеже трговце и друге даваоце услуга да своје услуге, у директном контакту, пружају заштићени маском и рукавицама и спроводе прописане мјере дезинфекције.

Такође, лица која примају ове услуге дужна су да буду заштићена маском и рукавицама. Главни координациони тим задужио је инспекцијске органе и припаднике Министарства унутрашњих послова Републике Српске да појачају контролу примјене свих досадшњих мјера Републичког штаба за ванредне ситуације.

Главни координациони тим још једном је позвао грађане да буду одговорни и да се стриктно придржавају свих препорука надлежних инстутуција, када је ријеч о заштити од вируса корона.

Апеловано је и на лица којима је одређена кућна изолација да се строго придржавају прописаних мјера, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Архива