Додик: Захвалан сам грађанима који се придржавају мјера

07.04.2020 Актуелно

– Захвалан сам грађанима који се придржавају мјера – истакао је Додик и додао да су ригорозне мјере биле неопходне и да ће и даље остати на снази.

Он је истакао да је ово опасна ситуација коју није требало игнорисати, што се најбоље види из примјера Шведске која се понашала опуштено, а данас уводи ригорозне мјере.

– Превентивне мјере су се показале као битне и важно је да здравсвени систем може да издржи притисак и да се успјешно носи са овом ситуацијом – рекао је Додик.

Он је нагласио да је здравствени систем у Српској спреман иако још увијек није достигнут врхунац епидемије.

Додик је рекао да ће требињској болници бити прослијеђени респиратори које ће Српска добити, како би Требиње располагало са десет респиратора.

Он је истакао да на тржишту има довољно намирница и да неће бити несташица.

Додик је навео да су посљедице епидемије вируса корона већ видљиве у привреди, али да ће Влада Српске помоћи привредним субјектима како би превазишли кризу.

Српски члан Предсједништва БиХ је захвалио медицинским радницима, апотекарима, али и трговцима, чистачима, који су, како каже, више изложени вирусу него они који су у кућама.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић захвалио је Додику за подршку, наводећи да је разговарано о ситуацији у вези са вирусом корона, односно о превентивним, здравственим и привредним мјерама у борби против вируса.

Он је подсјетио да у Требињу није забиљежен ниједан случај заразе.

Ћурић је рекао да је веома важно да се грађани и даље придржавају донесених мјера.

Архива