Додик: Васкрс прославити са својим најмилијим, јачати вјеру на путу искушења

17.04.2020 Актуелно

– Суочени са бројним изазовима у данашње вријеме, а посебно са вирусом корона, пошасти која хара у цијелом свијету, потребно нам је да, славећи радосни дан Христовог васкрснућа обнављамо и јачамо вјеру и снагу на путу љубави, хуманости и солидарности – истакао је Додик у честитки.

Додик је пожелио да овај велики празник православни вјерници прославе у љубави и радости са својим најближим, поштујући све мјере заштите и изолације како би се што прије и са што мање штете одбранили од епидемије и наредни Васкрс дочекали у љепшим околностима, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

– Помолимо се у својим домовима за здравље и срећу својих најмилијих – истакао је Додик и уз традиционални поздрав „Христос васкрсе – Ваистину васкрсе“ пожелио свештенству и вјерницима да предстојеће празничне дане проведу у добром здрављу, духовном миру, слози и радости.

Српска православна црква прославља у недјељу, 19. априла, највећи хришћански празник – Васкрс којим се слави васкрсење Исуса Христа из мртвих и који представља суштину хришћанске вјере.

Архива