Додик упутио писма захвалности највишем руководству Русије на хуманости

24.04.2020 Актуелно

Осим Путину, српски члан Предсједништва БиХ упутио је писма захвалности и министру иностраних послова Русије Сергеју Лаврову, министру одбране Сергеју Шојгуу и начелнику за радијацијску, хемијску и биолошку заштиту Оружаних снага Руске Федерације генерал-потпуковнику Игору Килирову.

Додик је у писму захвалности Путину нагласио да је хуманитарна мисија из Русије у својој двонедељној мисији у Републици Српској била од велике помоћи како њеним здравственим радницима и установама, тако и грађанима Српске.

– Ова помоћ дошла је у тренуцима када је била најпотребнија и помогла нам је у нашој борби против пандемије вируса корона. Свим грађанима и руководству Републике Српске ова мисија је јасан знак и потврда искреног и братског односа руског народа према српском. Ово је доказ да у најтежим тренуцима можемо рачунати на пријатељску помоћ и подршку велике Руске Федерације – истакао је Додик у писму захвалности Путину.

У писму упућеном Лаврову, наглашено је да су током боравак у Републици Српској руски стручњаци подијели своје искуство и дали корисне препоруке љекарима и другом медицинском особљу у Републици Српској за адекватно лијечење и третирање особа заражених Ковидом-19.

Ријечи захвалности српски члан Предсједништва БиХ упутио је и министру Шојгуу и генерал-потпуковнику Килирову, нагласивши да су тимови руске војске дезинфиковали више од 200.000 квадратних метара простора укључујући Универзитетски клинички центар, више болница, домова здравља и карантинских смјештаја у Републици Српској.

– Припадници руске војске показали су изузетну професионалност и дисциплинованост, али и братско разумијевање за све проблеме са којима се сусрећемо – истакао је Додик у писму Шојгуу и Килирову.

Српски члан Предсједништва БиХ упутио је највишем руководству Руске Федерације и братском руском народу искрене жеље за мир и благостање, изражавајући изразе дубоког поштовања.

Архива