Додик: Опозиција у Српској политички стерилна

24.04.2020 Актуелно

– Опозиција у Републици Српској је политички стерилна, без икакве идеје, нема ни талента за било шта. То показује перманентни пад њихове структуре и политичке моћи у Републици Српској, узроковане њиховим недосљедним политичким понашањем и неспособношћу да се њихова организација или политика наметне као прихватљива за људе овдје. Наравно, имају право на политичко дјеловање и у том погледу нико им не оспорава право да мисле. Ја се нећу одрећи могућности да се о томе промишља – рекао је Додик за Слободну Европу.

Када је ријеч о статусу Републике Српске, Додик сматра да већи степен самосталности Српске у оквиру БиХ, ником не би требало да представља проблем.

– Вјероватно је тешко политичком Сарајеву прихватити само постојање Републике Српске. Исто тако, мора да се схвати да је потпуно равноправно са тим тешким схватањем за Бошњаке, постојање Републике Српске. И за нас Србе је тешко схватање да смо у оквиру БиХ. И ту треба тражити помирење, неку врсту уважавања, да прекинемо једном са тим сталним надговарањем око надлежности, да једног дана подвучемо ту црту и кажемо нећемо дирати, идемо сад да развијамо тај систем, а не упорно, сад кад је нестао високи представник са тим мјерама које је доносио, појављује се у истом концепту развлашћивање Републике Српске – рекао је Додик.

Архива