Додик: Полиција Српске увијек уз свој народ

03.04.2020 Актуелно

– Припадници Полиције Републике Српске небројено пута су до сада показали да су увијек уз свој народ и Републику Српску. Иако обављају најтеже послове, чине то достојанствено и с тога је обавеза институција Републике Српске да улажу у полицију, јер је то улагање у будућност – поручио је српски члан Предсједништва БиХ.

Он је указао да се снага полиције Српске види и данас у вријеме када се Република, као и цијели свијет бори против пандемије вируса корона.

– МУП Српске је у овом кризном времену све своје капацитете ставио на располагање Републици Српској и њеним грађаним с циљем сузбијања ширења заразе на добробит свих нас – рекао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ нагласио је да је полиција један од стубова опстанка Републике Српске и гарант њене безбједности, као и безбједности свих грађана Српске те пожелио да и у будућности раде професионално и успјешно извршавају веома захтјевне полицијске задатаке, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

– Желим да вам захвалим на свему што сте учинили како би се сви грађани Републике Српске осјећали безбједно, јер сваком народу је потребна професионална, одговорна и модерна полиција и с тога смо поносни на вас – истакао је Додик у честитки.

Српски члан Предсједништва БиХ је нагласио да се на Дан полиције, али и сваког дана треба сјетити и 782 припадника МУП-а који су уградили своје животе у темеље Републике Српске и одати им дужно поштавање.

– Још једном свим припадницима МУП-а Републике Српске желим срећан њихов и наш дан, као и много здравља, среће и успјеха у приватном и професионалном животу – поручио је Додик.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске сутра обиљежава Дан полиције.

Архива