Додик: Похвале грађанима и позив да се и даље придржавају мјера

18.04.2020 Актуелно

Додик је позвао вјернике православне вјероисповијести да Васкрс прославе у својим домовима, придржавајући се мјера и доприносећи очувању свог здравља, здравља својих ближњих и других људи.

– Желим да похвалим грађане који су апсолутно разумјели мјере уведене с циљем спречавања ширења вируса корона. Велика већина њих заслужује сваку врсту похвале. Ово је заједничка борба свих нас, једнако смо сви изложени и морамо да се боримо заједно – рекао је Додик за РТРС.

Он је подсјетио да су у Бањалуци од посљедица вируса преминула три члана исте породице, те да су медицински радници учинили све да им помогну.

– Једна тешка ситуација, све што смо могли, учинили смо. Нико то није желио. Људи у медицинском центру су даноноћно радили да помогну и њима и осталима који се тамо лијече – рекао је Додик.

Истакао је да сви пацијенти имају једнак третман, те да нема мјеста политизацији у оваквим случајевима, изразивши саучешће породици.

Додик је рекао да здравствени радници подносе велики терет у епидемији вируса корона, подсјетивши да им је, у знак подршке и захвалности, обезбијеђена једнократна помоћ у износу од 1.000 КМ.

Додик је нагласио да је у борби против вируса корона Република Српска обезбијеђена свим медицинским средствима и да је здравствени систем веома припремљен.

Додик је истакао да Република Српска пружа подршку привреди, подсјетивши да је формиран фонд из којег ће се помоћи привредницима. Он је истакао да је Република Српска спремна да реагује уколико криза престане у мају.

– На помоћ државе не може да рачуна неко ко је отпуштао раднике – поручио је Додик и додао да у Српској ипак није било масовног отпуштања.

Архива