Болница Србија функционише успјешно; Додик: Обезбиједићемо неопходну опрему

11.04.2020 Актуелно

Додик је нагласио да ће бити обезбијеђена и неопходна опрема. – У понедјељак један респиратор биће допремљен у Болницу Србија, а један у Требиње. Ова болница за сада има 12 респиратора – навео је Додик.

Он је истакао да је Српска из Кине наручила 180 респиратора.

– И по њиховом допремању биће распоређени по потребама болница у Српској – рекао је Додик.

Истакао је да се несметано морају обављати и други прегледи.

– Не дозволити да на друге одјеле дође вирус корона. Зато има изолаторијум – каже он.

Захвалио се медицинским радницима, те додао да ће Република Српске размишљати о стимулансима за овај сектор у будућности здравственим радницима.

– Важно је видјети одговорност према здравственим радницима. Захвалност и становницима, али морамо остати опрезни и слушати упуте стручњака који данас одређују политику. Вољели бисмо да је стање нормално, али тако је како је. Министар Ален Шеранић одлично обавља посао. Српска је прва у региону затворила школе, кафиће и тржне центре – додао је Додик.

Поновио је позив послодавцима да не отпуштају раднике, јер ће само у том случају моћи да рачунају на помоћ за превазилажење посљедица ове кризе и додао је и да Српска за те намјене оснива три фонда.

Директор болнице Србија Небојша Шешлија захвалио се српском члану Предсједништва БиХ за посјету, те за помоћ, досадашњи и данас обећану.

Начелник анестезиологије у болници Србија Стоја Ерић рекла је да се у изолаторијуму ове болнице налазе три пацијента обољела од вируса корона и да су сви они, укључујући и једног са средње тешким обликом болести, у стабилном стању.

Помоћник директора болнице за медицинске послове Ђорђе Пејић нагласио је да се болница прилагодила ситуацији и да је спремна да пружи помоћ средње и тешко обољелим пацијентима од вируса корона.

Према његовим ријечима, болница у овом моменту има све што је потребно за то, па и респираторе. – Располажемо са пет респиратора од којих су два стављена на располагање у ковид изолаторијуме – прецизирао је Пејић и додао да засада није било потребе за њиховим кориштењем.

Архива