Додик: Мађарска примјер како се дјелује у вријеме пандемије

16.04.2020 Актуелно

– Данас је важан дан за Републику Српску. Сијарто је важан гост који је донио вриједну помоћ која представља израз дубоког пријатељства Српске и Мађарске – истакао је Додик након састанка званичника Српске са мађарским министром.

Он је захвалио Сијарту и премијеру Мађарске Виктору Орбану за помоћ и подршку, истакавши да је Орбан велики лидер који који успјешно води своју државу.

– Ми са Мађарском немамо отворених питања – истакао је Додик. Додик је поручио да је Мађарска примјер земље која је у ситуацији панедмија вируса корона учинила све да заштити свој народ и економију.

 

Сијарто у Бањалуци: Српска увијек може да рачуна на Мађарску

Мађарски министар иностраних послова Петер Сијарто рекао је данас у Бањалуци да је Мађарска пријатељ Републике Српске на којег увијек може да рачуна.

– Можете да рачунате на нас и ми ћемо вам бити на помоћи у свему у чему можемо и у будућности – поручио је Сијарто.

Он је пожелио Српској и њеном руководству успјех у борби против вируса корона.

Сијарто је поручио да ће Мађарска увијек поштовати одлуке Републике Српске јер сматра да нема право и не жели да се мијеша у унутрашња питања. Овом посјетом желио сам да изразим поштовање које Мађарска указује Српској и њеним грађанима. Нама је јасно да западни Балкан стоји пред великким изазовима као и централна Европа. Ми смо такође добили помоћ од пријатеља и знамо колико је то важно – истакао је Сијарто.

Он је нагласио да је Република Српска пријатељска земља и да је било евидентно да ће Мађарска пружити помоћ.

– Нама су помогли пријатељи, а пошто сте ви наши пријатељи, када сте нам се обратили за помоћ било је за нас потпуно евидентно да ћемо вам је пружити. Надамо се да ће ваши здравствени радници успјешно користити опрему коју смо данас допремили – истакао је Сијарто.

Архива