Додик: Чинимо све да одржимо запосленост

15.04.2020 Актуелно

Србија је направила опсежан програм помоћи привреди и ми то пратимо. Искористићемо све могућности да учинимо све да одржимо запосленост у Српској, поручио је данас српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

– Отпуштено је у мјесец дана 800 радника у Српској од чега 500 оних кој су били пријавњени на одређено вријеме – рекао је Додик.

Додао је да је већина послодаваца показала разумијевање. Питање обиљежавања Васкрса је била једна од тема састанка српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика са предсједником Србије Алксандром Вучићем и премијерком Аном Брнабић.

– Не смијемо да угрозимо процес борбе према пандемији. Љубав према Васкрсу можемо показати у кругу породице – истакао је он.

Додик је истакао да је и у Црној Гори добар приступ, гдје црква позива вјернике да не долазе у цркву, али да ће се служба одржати.

– Најважније је да немамо окупљања и могућност ширења епидемије. Република Српска у погледну епидемије без помоћи Србије много теже би прошла – рекао је Додик и додао да су се мјере које су увели показале као добре

Архива