Цвијановићева обезбиједила поклоне штићеницима Дома „Рада Врањешевић“

18.04.2020 Актуелно

Представници Кабинета предсједнице Републике уручили су данас поклоне за 80 штићеника директору ове установе Владимиру Кајкуту, који је нагласио да је предсједница Српске и ове године показала емпатију према малишанима који се налазе у Дому „Рада Врањешевић“.

– Контактирали су нас из кабинета и питали шта је најпотребније што би нам помогло, а што би обрадовало дјецу на овај велики празник – Васкрс.

Ми смо се ове године одлучили за велику трамполину која ће, на радост наших корисника, бити у дворишту Дома, телевизоре који ће бити од помоћи у редовном праћењу наставе на даљину, као и пелене које су потребне за најмлађе штићенике ове установе – истакао је Кајкут.

Он је у своје и име малишана изразио велику захвалност предсједници Републике, која сваке године на Васкрс посјети Дом „Рада Врањешевић“ и уручи поклоне.

– Данас, нажалост, за разлику од претходних година нећемо моћи да дочекамо нашу предсједницу и да заједно са њом подијелимо радост Васкрса с обзиром на мјеру забране посјете овој установи која је уведена због епидемије вируса корона – рекао је Кајкут.

Директор ове установе навео је да и ове, као и претходних година сви заједно дочекују Васкрс у оквиру Дома, а јуче, на Велики петак, малишани су заједно са васпитачима фарбали јаја у складу са традицијом и обичајима.

Он је истакао да је велики изазов за малишане организовати вријеме и у нормалним околностима, те навео како се сналазе на разне начине и покушавају да анимирају дјецу спортским активностима. Кајкут је напоменуо да је управа Дома увела све препоручене мјере заштите од вируса корона, те да се све просторије редовно дезинфикују, а радници носе маске и рукавице.

– Имамо и двије собе за изолацију, уколико се догоди да неко од наших малишана покаже симптоме, да га можемо изоловати од осталих – додао је Кајкут.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић традиционално сваке године за Васкрс посјети малишане у Дому „Рада Врањешевић“ и обрадује их поклонима, али је то ове године прилагођено околностима због епидемије вируса корона.

Архива