Ковачевић: Вирус СДС – ПДП, заједно са СДА, најдиректније атакује на интересе Српске

12.03.2020 Актуелно

– Морамо подсјетити грађане да СДС и ПДП у парламенту БиХ имају лимитиран капацитет од само четири гласа, али заједно са Адилом Османовићем из СДА, имају довољно за такозвано ентитетско гласање и са тих пет гласова они не само да гласају директно против већинске воље грађана Српске и закључака Народне скупштине Републике Српске него гласају константно против интереса Српске, а за интересе Бакира Изетбеговића и СДА – изјавио је Ковачевић за Срну.

Он је рекао да су се СДС и ПДП потпуно ставили у функцији испуњавања жеља и политичких интереса Бакира Изетбеговића и СДА.

– Ово је значајан политички тренутак у којем власт Републике Српске, осим што се примарно бави заштитом грађана од корона вируса, покушава да зустави константне негативне, неуставне и недопустиве одлуке Уставног суда БиХ против Српске. У таквој једној ситуацији СДА у потпуности минимализује наше хтијење да се томе супроставимо и то захваљујући својим савезницима и партнерима из СДС и ПДП – указао је Ковачевић.

Констатовао је да је очигледно ријеч о политичким странкама које сваким даном губе утицај, губе значајне људе у својим редовима и постају једна мала групица исфрустрираних и незадовољних људи усљед низа изборних пораза и сада се, по приципу рањене звијере, на најагресивнији и најпогубнији начин усмјеравају на интересе Републике Српске и њених грађана.

– Веома је битно да грађани препознају вирус СДС-ПДП, који заједно са СДА и Адилом Османовићем, напада на Републику Српску. То не смије да буде нешто што је прихватљиво и грађани морају на најоштрији могући начин то да казне – поручио је Ковачевић.

Архива