Сви субјекти дужни организовати рад уз обавезно предузимање прописаних мјера

31.03.2020 Актуелно

Разматрана је тренутна епидемиолошка ситуација у Републици Српској, те анализирано спровођење мјера Републичког штаба за ванредне ситуације, као и мјера бањалучког Штаба за ванредне ситуације у борби са вирусом корона у Републици Српској.

На састанку је саопштено да је новим закључком Републичког штаба о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској, између осталог, омогућен рад у ограниченом времену трговинама бијелом техником, водоматеријалом и санитаријама, грађевинским материјалом, ауто дијеловима, дијеловима за пољопривредне машине, електроматеријалом, керамике и боја и лакова.

Такође, омогућен је и рад у ограниченом времену тржницама на велико, тржницама на мало (пијаце) и сточним пијацама. Сви ови субјекти дужни су организовати рад уз обавезно предузимање мјера прописаних у Упутсtву ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске за спречавање појаве и ширења COVID-19 болести на радном мјесту.

На састанку је поново апеловано на грађане да се стриктно придржавају свих препорука надлежних инстутуција, када је ријеч о заштити од вируса корона, као и на лица којима је одређена кућна изолација да се строго придржавају прописаних мјера.

Наредни састанак Главног координационог тима биће одржан сутра у Кабинету предсједника Владе Републике Српске, с почетком у 12.00 часова.

Архива