Српски члан Предсједништва сутра са Вучићем

21.03.2020 Актуелно

Додик је истакао да сутра путује у Србију, те објаснио како су потребни респиратори, маске, рукавице, комбинезони за здравствене раднике, иако их тренутно има довољно.

– Морамо ојачати регионалне болнице респираторима и службу за тестирање да би се центри отварали и у Бијељини, Добоју, Фочи, Источном Срајеву, јер се тренутно тестира само у Бањалуци – рекао је Додик за Алтернативну телевизију.

Он је најавио да треба стићи 25.000 тестова. – Значила би нам било каква врста помоћи и било који број респиратора – истакао је Додик.

Он је подсјетио да се за помоћ обратио предсједницима Кине и Турске да омогуће да БиХ од њих купи потребну медицинску опрему.

Према његовим ријечима, хуманитарну помоћ обећао му је и турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган, али и да се фирмама из БиХ омогући да купују медицинску опрему и лијекове у Турској и да се скида забрана извоза за БиХ.

Додик је рекао да се за помоћ обратио и Русији, а очекује је и од ЕУ, да дозволе да се минималне количине респиратора купе у Њемачкој.

Архива