СНСД остаје на позицији поштовања закључака Парламента

06.03.2020 Актуелно

На данашњој 13. редовној сједници Извршног комитета усвојено је осам закључака, међу којима је и тај да политичка ситуација на нивоу БиХ остаје сложена с видљивим заједничким дјеловањем дјела међународне заједнице и бошњачке политичке структуре против уставних права Републике Српске.

Извршни комитет СНСД-а тврди да је концепт разградње Републике Српске, њене уставне и дејтонске позиције смишљена, планска, дугогодишња активност ОХР-а, Уставног суда БиХ, међународне заједнице и Бошњака који их подржавају.

– Ова активност је антисрпска, подмукла и преварантска, руши Устав и Дејтонски споразум – закључено је на сједници Извршног комитета СНСД-а.

Извршни комитет СНСД-а подржава иницијативу Клуба посланика СНСД-а у Парламенту Српске да упути у скупштинску процедуру Приједлог Пословника о раду Народне скупштине и сматра да би он обезбиједио њен квалитетан рад, спријечио злоупотребе процедура и вратио дигнитет тој институцији.

– Тиме би се јасно утврдио почетак расправе о најављеним тачкама дневног реда како би грађани могли да прате одређене теме -наводи се у закључцима.

Извршни комитет СНСД-а сматра да треба одбацити могућност ангажовања Оружаних снага БиХ на граници према Србији и Црној Гори због мигрантске кризе и подржава ангажман Владе Републике Српске и доношење јасног оперативног плана за рјешавање мигрантске кризе.

У саопштењу из СНСД-а наводи се да је Извршни комитет странке подржао опредјељење да се не праве прихватни центри и одбије задржавање миграната на простору Републике Српске.

Архива