Карантин на граници; Од понедјељка војска поставља шаторе

14.03.2020 Актуелно

– Ово је тренутак и вријеме које тражи велику солидарност и самосвијест људи који долазе из иностранства у Српску – рекао је Додик након састанка са највишим званичницима Српске у вези са пандемијом вируса корона.

– Многи наши људи раде на западу, а државе у којима раде из због својих проблема са вирусом притишћу и траже да се врате у своје земље. Ми морамо да их спремно дочекамо, а једини начин за то је прављене адекватних стационара у којима ће боравити 14 дана – рекао је Додик и додао да ће стационари бити и на аеродромима.

Након тога могу да се врате кући или у земљу из које су дошли.

– Већ од понедјељка војска ће почети да гради шаторска насеља у којима ће грађани боравити – рекао је Додик.

Истакао је да ће Предсједнишво дати сагласност за градњу шатора, а Савјет министара ће путем Министарства одбране ангажовати војне снаге да се шатори изграде. Улога војске ће бити да постави и одржава те шаторе – додао је Додик. Навео је да ће Министарство здравља дати своје локалне екипе и да период који слиједи може бити тежак. – Потребно је да сви људи учине све што могу сами јер епидемија може однијети животе људи – сматра Додик. Такође, биће уведена обавеза да послодавци попису све запослене који су боравили у иностранству задње двије седмице.

Архива