Неће бити проблема у снабдијевању шећером, уљем и осталим намирницама

24.03.2020 Актуелно

У изјави медијима послије посјете компанији „Бимал“ и разговора са предсједником Управе „Студен групе“ Илијом Студеном, Додик је рекао да је обезбијеђен репроматеријал за несметану шестомјесечну производњу уља и шећера за тржиште Републике Српске, Федерације БиХ /ФБиХ/ и Брчко дистрикта.

– Неће бити проблема у цијелој БиХ са снабдијевањем шећером и уљем – нагласио је Додик.

Он је подсјетио да је јуче у Београду са предсједником Србије Александром Вучићем, осим о обезбјеђивању сировина за производњу уља и шећера, разговарао и о обезбјеђивању свих других намирница неопходних за тржиште цијеле БиХ.

– Јуче смо, поред ових ствари, рјешавали питање пшенице – договорено је да иде по 15 хиљада тона пшенице за Републику Српску и Федерацију БиХ, кукуруза, соје и свега што је потребно – навео је Додик, захваливши Вучићу на разумијевању.

Српски члан Предсједништва БиХ констатовао је да су складишта пуна и да нема разлога за панику, а да су дезинформације неодговорне изјаве да тржиште БиХ неће бити снабдјевено.

– Фабрике производе дупло више него што су потребе тржишта БиХ – рекао је Додик и додао да је гаранција да ће тржиште БиХ бити снабдјевено и то што у „Бималу“ 600 радника ради непрекидно у три смјене. Студен је захвалио Додику на посјети „Бималу“ у овој комплексној ситуацији, посебно нагласивши добру сарадњу привреде и политике у актуелном времену.

Архива