Договорена набавка 25.000 тестова на вирус корона

24.03.2020 Актуелно

На састанку тима, којем су присуствовали предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, премијер Српске Радован Вишковић и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић договорено је и да ће Универзитетском клиничком центру Републике Српске до краја ове седмице бити испоручена донација УНДП-а од 300 тестова на вирус корона.

Разматрана је тренутна епидемиолошка ситуација и још једном је апеловано на грађане да се стриктно придржавају свих хигијенских и других препорука надлежних институција када је ријеч о заштити од вируса корона, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Било је ријечи и о спровођењу мјера Републичког штаба за ванредне ситуације, посебно када о контролисању лица којима је одређена кућна изолација, те ограничењу и забрани кретања.

Оцијењено је да се грађани придржавају прописаних мјера, осим малог броја њих који ће због кршења мјера Републичког штаба за ванредне ситуације бити санкционисани у складу са законом. Састанку Главног координационог тима, на којем је разматрана укупна ситуација у Српској у вези са појавом вируса корона, присуствовали су и министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач, директор Полиције Српске Дарко Ћулум, директор републичког Универзитетског клиничког центра Владо Ђајић, вршилац дужности директора Института за јавно здравство Српске Бранислав Зељковић и директор Фонда за здравствено осигурање Дејан Кустурић.

Архива