Додик разговарао са Лавровим, Русија обећала помоћ

24.03.2020 Актуелно

Додик је рекао Срни да се Лавров интересовао за стање у Републици Српској након епидемије вируса корона и обећао да ће Русија учинити све како би помогла у овој тешкој ситуацији.

– Министар Лавров је обећао помоћ Русије у медицинском материјалу за Републику Српску и БиХ који је неопходан у борби против вируса корона.

Замолио сам руског шефа дипломатије да помогне и да се омогући да медицинска средства и лијекови из Русије буду доступни у Републици Српској и БиХ, посебно у овој ситуацији када се боримо против епидемије ширења вируса корона и када су нам та средства ускраћена из ЕУ – истакао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ рекао је да је пренио Лаврову да Република Српска и БиХ улажу максималне напоре и чине све у складу са својим могућностима да спријече ширење епидемије вируса корона.

– Захвалио сам министру Лаврову на интересовању за ситуацији у Српској и БиХ, као и на помоћи коју нам је Русија увијек пружала и замолио да пренесе поздраве предсједнику Руске Федерације Владимиру Путину који и у овим тренуцима не заборавља на Републику Српску и размишља о нама – нагласио је Додик.

Архива