Додик: Неодговорни нас све угрожавају

18.03.2020 Актуелно

– Влада Српске ће данас донијети одлуку да се на свим граничним прелазима поставе пунктови – додао је.

Истакао је да је овај вирус невидљива опaсност.

– Зато преузимамо низ мјера, и то тражи солидарност, која је неопходна. Влада Република Српске је предузела све мјере, док то не могу да кажем за Владу Федерације БиХ. Опасност је оног тренутка када епидемија постане масовнија, јер Домови здравља не могу примити велики број људи, и то постаје изазов – нагласио је Додик за РТРС.

Истакао је да грађани Републике Српске моштују мјере.

– Али, примјетили смо да неке љуи који су дошли из иностранства шетају се около, док наши грађани поштују мјере. Република Српска мора већ данас да рјеши питње своје самоодбране. Нисмо поражени, али јесмо забринути. Желимо да спријечимо улазак људи који су носиоци вируса, и да их ставимо у карантине. У Предсједништву БиХ су несигурни, хоће или неће. Желим да похвалим банњалучку локлану управу која добро ради, али прије свега становништво кој је дисциплиновано, и то је најбољи доказ колико смо одоговорни – навео је Додик у емисји Интервју РТРС-а.

Рекао је и да су званичници у контактима са амбасадом Кине у БиХ и другим свјетским организацијама, те додао да је циљ да се добију неопходна средства.

– Поносан сам на наше људе. Али сада више него икада важи она народна „у се и у своје кљусе“. Ми смо буквално откачени од ЕУ и земаља Европске уније, које са правом или не штите себе. А, сав тај проблем је стигао са Запада – поручио је он.

Додик: Нема смањења плата, нема отпуштања радника

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је данас да неће бити смањења плата нити отпуштања радника.

– Док је Републике Српске, биће плата и неће бити смањења – рекао је Додик за РТРС.

Архива