Додик: Не бјежимо од дијалога да се ријеше многа питања у БиХ

05.03.2020 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ је нагласио да Уставни суд БиХ, када је ријеч о пољопривредном земљишту, треба да стави у исту раван Републику Српску као и Федерацију БиХ и Брчко дистрикт.

Додик је нагласио да ће српски представници у заједничким органима БиХ бити присутни, али да неће гласати када се буде одлучивало све док се питање у вези са одлуком Уставног суда БиХ не ријеши, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

– Предложили смо Нацрт закона о Уставном суду који треба да иде у редовну процедуру и чијим усвајањем може да се ријеши ова криза. Ми, као што видите, не бјежимо од дијалога и начина да се ријеше многа питања – истакао је Додик и додао да ситуација у овом моменту није ни мало обећавајућа.

Српски члан Предсједништва БиХ захвалио је Турској и њеном предсједнику Реџепу Тајипу Ердогану за одлучности да буду настављене активности БиХ и Турске на започетим пројектима који не треба да дођу у питање због новонастале ситуације у БиХ.

Турски амбасадор информисао је српског члана Предсједништва БиХ о проблемима у вези са мигрантима, наглашавајући да је мигрантски проблем добрим дијелом изазван лицемјерном и дволичном политиком Европске уније.

– Турска нема стрпљења за дволичност ЕУ – истакао је Коч.

Архива