Бијељинској болници још два респиратора

24.03.2020 Актуелно

Додик је рекао да ових дана очекује да Република Српска добије 25.000 доза за тестирање на вирус корона, а потом још 100.000, те да ће одређени број тестова бити достављен и бијељинској болници. Додик је на састанаку са вршиоцем дужности директора ове здравствене установе Милицом Ловрић нагласио да је дошао да охрабри љекаре и све здравствене раднике у бијељинској болници, те да им пружи подршку у њиховом важном послу у овој тешкој ситуацији изазваној епидемијом вируса корона.

Ловрићева је нагласила да је потребно унаприједити процес тестирања на вирус корона и да Болница располаже са 10 респиратора, а да им је потребно још девет.

Она је нагласила да ова здравствена установа за сада нема проблема и да уредно функционише и испуњава све задатке. У Бијељини су до сада регистрована три лица заражена вирусом корона.

У Болницу „Свети врачеви“ је протеклог викенда од Владе Републике Српске стигао респиратор, тако да их ова здравствена установа сада има 10, а најављене су и донације нових респиратора од друштвено одговорних компанија и локалне власти. Болница има обезбијеђен карантин са 30 кревета, у припреми је додатни са 50 мјеста и издвојеном интензивном његом са 14 кревета, као и одвојена операциона сала за хитне интервенције и порођаје потенцијално заражених вирусом корона.

Архива