Вишковић најавио тужбу: Изневјерен договор о расподјели ПДВ-а

06.02.2020 Актуелно

Премијер је истакао да је Српска прихватила један од модела поравнања дугова који јој је понудила Федерација и да је био непријатно изненађен кад су га из Сарајева обавијестили да ни ту опцију не могу да реализују. Најављује да ће тужити министарку финансија Федерације БиХ, ентитета који, по оцјени економиста, Српској, након „пребијања“, дугује више од 35 милиона марака.

– Уколико не нађемо рјешење ићи ће лична тужба на њено име, па нека онда она објашњава суду зашто није гласала. У овом часу коефицијент прерасподјеле за Републику Српску треба да буде 32,6, а сад износи 32,19 – истиче Вишковић.

Он обећава и додатну подршку Владе Инспекторату и Пореској управи, након што су најавили строжу контролу непријављених радника.

– Кад имате већи обухват и веће плаћање, онда можемо разговарати и о смањењу пореза, доприноса и осталог што наши привредни субјекти плаћају – каже премијер Српске.

Вишковић каже да Аеродром Бањалука не треба да брине за лиценцу, јер ће, како каже, добити сву потребну подршку, поготово након што је утростручио број превезених путника годишње.

Он истиче и да је задовољан позитивним коментарима, након објављивања мјере којом је предвиђен подстицај од 500 марака за рођење бебе у породици, која живи у пољопривредном газдинству.

Архива