Ковачевић: Опозиција доприноси атмосфери у којој се Додику пријети смрћу

28.02.2020 Актуелно

– Поздрављамо чињеницу да су ову пријетњу осудили и водитељ емисије и њен гост, али и једни и други се морају запитати како они доприносе стварању овакве атмосфере – истакао је Ковачевић.

Према његовим ријечима, овакве пријетње у етеру су недопустиве.

– Они /БН телевизија/ морају да се запитају на који начин су допринијели стварању такве катастрофалне атмосфере. На порталу БН телевизије говор мржње у коментарима је свакодневна појава испод сваке вијести. Таква ситуација на њиховом порталу се директно подстиче с обзиром на то да они модерирају и одређују који ће коментари бити објављени – каже Ковачевић.

Он је додао да представници опозиције, такође, морају да се запитају како су они допринијели стварању овакве атмосфере.

– Њихова фрустрираност која је настала усљед редовног губљења избора и демократска незрелост да честитају изборним побједницима ствара код њихових присталица осјећај фрустрације и да су покрадени, што не одговара истини, али то код њих изазива овакве осјећаје који угрожавају безбједност првих људи Републике Српске који су демократски избор већине грађана Српске – рекао је Ковачевић за АТВ.

И људи из медија и из опозиције, додао је он, морају да се запитају на који начин доприносе оваквој атмосфери, али и да нешто промијене у свом понашању.

– Очигледно је да ће комплетно друштво у Српској морати изнаћи адекватне одговоре на говор мржње који се са друштвених мрежа и портала сели и у конвенционалне медије и само је питање времена када ће те пријетње почети да се реализују – закључио је Ковачевић.

Архива