Ковачевић: Лажни цар Шћепан Мали Говедарица обмањује и лаже

21.02.2020 Актуелно

Поводом изјаве високог функционера СДС-а Вукоте Говедарице да је Ђукановић Додика упозорио да ће свим посланицима његове странке и њему лично бити забрањен улазак у Црну Гору ако Народна скупштина Републике Српске усвоји декларацију о положају Срба у Црној Гори, Ковачевић је рекао да Додик никада не би са било ким пристао да разговара о таквој теми.

– Додик, СНСД и руководство Српске своје одлуке доносе на основу државних и националних интереса Републике Српске, а не на основу било чијих жеља, прохтјева или захтјева – рекао је Ковачевић.

Он је додао да најбољи одговор на цијелу причу, односно лаж и подвалу Говедарице јесте чињеница да је Додик искористио могућност виталног ентитетског интереса приликом гласања у Предсједништву БиХ.

– У најскоријем року Народна скупштина Републике Српске ће да се изјасни о том питању и да обори одлуку Предсједништва о посјети Ђукановића у овом тренутку, за који ми сматрамо да није најадекватнији да би се таква посјета догодила, с обзиром на комплетну ситуацију у Црној Гори и на угроженост Српске православне цркве, али и српског народа у Црној Гори – рекао је Ковачевић.

Он је рекао да се осјећа помало смијешно демантујући Говедарицу, којег би најбоље било описати на начин да је он лажни цар Шћепан Мали, с обзиром на то да је ријеч о човјеку који је био спреман чак и да лаже да је предсједник Републике, иако су већ били објављени званични изборни резултати који су јасно указали да је он убједљиво изгубио на изборима од актуелне предсједнице Српске Жељке Цвијановић.

Архива