Српска неће губити достојанство

17.02.2020 Актуелно

 

– Рекао сам довиђења БиХ, добродошао РСегзит, али када би били поштени, бар они који ово критИкују, примијетили би да сам након тога рекао да је то једно од могућих кретања и да би најбоље било да се путем закључака дође до тога да Уставни суд БиХ буде реформисан у складу са најбољим праксама ЕУ. Сам ћу политички страдати, али нећу бити гробар Српске и нашег народа – рекао је Додик на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске о информацији у вези са антидејтонским дјеловањем Уставног суда БиХ, која се одржава на приједлог предсједника Српске.

Он је истакао да би у свему овоме Бошњаци требало да имају највећу одговорност, али они веома препотентно наступају јер могу путем квазиинструмената наметнути рјешења и уписати нови политички систем.

– Српска земља је ово и грунт и није пробЛем да је дијелимо са било ким. Све што је приватно у Српској остаје тако и Република гарантује право на имовину, као што жели да сачува своју имовину. Бошњачка политичка елита је препотентна и чини ми се препаднута овим што данас радимо и велику наду улажу у оне који желе разбити српско јединство – рекао је Додик и подсјетио да је учествовао у формирању Српске и њене војске.

Према његовим ријечима, српски народ и Република Српска не смију прихватити легализовање одлука високих представника.

– Вјерујем у наше јединство, што је неопходно. Не предлажем никаве лудачке ствари, него оне које су реалне, а може се видјети како данас раде Шкотска, Каталонија… – каже Додик.

Он је нагласио да је највећи интерес Српске да буде исказано јединство у Народној скупштини и да у четвртак, 20. фебруара у Источном Сарајеву са представницима Репбулике Српске у заједничким институцијама буде договорено како ће се дјеловати.

– Овдје је потребно повући ручну и добра је ствар што су и политички представници хрватског народа прихватили да буду дио подршке за одлазак страних судија. То је квалитет који можемо да искористимо, не да би били против трећег, него да се манифестује да два конститутивна народа имају примједбе – рекао је Додик и још једном позвао посланике да буду јединствени.

Архива