Саопштење MИП-а показује да БиХ служи страним интересима

08.02.2020 Актуелно

 

Свјесни чињенице да иза саопштења стоје актуелни министар иностраних послова БиХ Бисера Турковић и чиновници америчке владе са којима је разговарала, с правом се питамо постоји ли игдје на свијету земља у којој се у званичном саопштењу једног министарства цитира чиновник друге земље који се противи именовању шефа парламента у неку привремену парламентарну комисију.

У свакој другој земљи, осим у оваквој БиХ, парламент би смијенио тог министра доказујући да је ријеч о сувереној земљи у којој чиновници других земаља не могу именовати парламентарне комисије, нити могу пред министром иностраних послова клеветати једног од предсједавајућих парламентом.

Саопштење Министарства иностраних послова БиХ сасвим јасно показује да БиХ није суверена земља и да већина бошњачких званичника не служи интересима народа и грађана БиХ, већ интересима чиновника и владама других земаља и међународних моћника који туже и суде без доказа и суда.

Примјећујемо такође да је МИП БиХ у свом саопштењу чак нетачно и погрешно навело и сам назив комисије, а у коју је замјеника предсједавајућег Дома народа ПС БиХ Николу Шпирића предложио заједнички Колегијум оба дома ПС БиХ, који своје одлуке доноси консензусом.

СНСД пружа пуну подршку потпредсједнику Николи Шпирићу и сматрамо недопустивим и дугорочно штетним покушај ванинституционалног кадровског арбитрирања које долази изван БиХ и позивамо партнере у институцијама власти да одустану од даљњег условљавања конституисања власти на нивоу БиХ, на бази постигнутог договора и компромиса.

Архива