Кошарац у Градишци: Максимално опремити нови царински терминал

10.02.2020 Актуелно

Кошарац је током посјете најавио улагања у опремање Граничне ветеринарске службе према свим стандардима Европске уније, што би значило максималну опремљеност овог прелаза преко којег иде роба анималног поријекла.

– Чим на Савјету министара отворимо причу о буџету за ову годину, разматраћемо потребе да се Гранична ветеринарска канцеларија у потпуности опреми, чиме ћемо дати одговоре и на честа питања да ли су адекватне контроле робе животињског поријекла – рекао је Кошарац.

Министар је најавио и разрађивање идеје о отварању слободних економских зона на подручју Градишке, по узору на примјер из Пирота, гдје су се ове зоне показале добре у пракси.

Он је подржао и бројне мјере за јачање домаће производње воћа и поврћа, као и меса и млијека. У приједлогу су изградња прерађивачких капацитета, позиви руским инспекторима да преконтролирају домаће фарме и млијеко, те изналажење нових тржишта, наводи ресорно министарство.

Кошарац се у Градској управи разговарао и са градоначелником Градишке Зораном Аџићем о бројним актуелним питањима, између осталог, о трговини, пољопривреди, производњи намјештаја и инфраструктури.

Архива