СДС и ПДП одбацили српско јединство

28.02.2020 Актуелно

 

Додик је истакао да гласање СДС-а и ПДП-а за овај закон представља издају интереса Српске и да су ове странке одбациле српско јединство.

Он је истакао да ће СНСД наставити да чини напоре како би се обезбиједио дијалог у БиХ по свим питањима и позвао је све релевантне актере у БиХ на дијалог.

Извршни комитет је осудио пријетње високог представника Валентина Инцка за којег сматра да је представник бошњачког лобија у БиХ и да је, као такав, изгубио кредибилтет.

Додик је истакао да СНСД одбацује 1. март као тзв. Дан независности БиХ, подсјетивши да на нивоу БиХ не постоји закон о празницима.

– СНСД сматра непримјереним понашање страних представника у БиХ који се придружују обиљежавању овог непостојећег празника – рекао је Додик, наводећи да је ово још један покушај мајоризације Срба.

Сједници Извршног комитета, која је одржана у Бањалуци, присуствовали су, осим предсједника СНСД-а, и чланови овог комитета Жељка Цвијановић, Небојша Радмановић, Никола Шпирић, Радован Вишковић, Зоран Тегелтија, Игор Радојичић, Славко Митровић и Денис Шулић.

Сједници су присуствовали и страначки функционери Игор Жунић, Сњежана Бурсаћ Новаковић, Сташа Кошарац, Средоје Новић и Радован Ковачевић.

Архива