Стабилна Србија најснажнији ослонац Српске

14.02.2020 Актуелно

– Задовољство ми је да поводом Сретења – Дана државности Србије, Вама, државном руководству и свим грађанима Србије, у своје и у име грађана Републике Српске, упутим најсрдачније честитке, са жељом да Србија настави путем развоја, просперитета, те јачања свог регионалног и међународног положаја – истакла је Цвијановићева.

Предсједница Српске изразила је увјерење да ће економски развијена и политички стабилна Србија остати најснажији ослонац Републике Српске, те да ће и убудуће његовати своје институционалне везе и братске односе на добробит свих грађана, саопштено је из кабинета предсједника Републике.

– Поносни смо на Србију која памти своју славну прошлост, храбро корачајући у будућност и градећи модерно друштво на темељима демократских тековина савременог свијета, као и богате слободарске традиције српског народа – навела је предсједница Републике Српске у честитки.

Србија обиљежава 216 година од почетка Првог српског устанка и доношења Сретењског устава којим је створена прва модерна и демократска држава на просторима Балкана.

Архива