Нити ћемо отићи одавде, нити ћемо коме дати свој грунт

22.02.2020 Актуелно

 

– Од потписивања Дејтонског споразума до данас кажњено је, смијењено, утамничено и дисциплиновано више стотина Срба, и као што видите проблем није нестао. Нису нестали ни Срби ни Република Српска, како су неки прижељкивали, нити је нестала наша потреба да живимо као сав нормалан свијет – рекао је Додик Срни упитан да прокоментарише пријетње Палмера према званичницима Српске.

Он је нагласио да је БиХ заробљена од стране максималистичких и деструктивних захтјева бошњачких политичара, које некритички подржавају и међународни представници.

– Умјесто да су енергију и вољу утрошили за тражење рјешења за све, а не само за Бошњаке, службеници америчке администрације су 25 година пријетили Србима и застрашивали их, без обзира којој политичкој гарнитури су припадали. Срби у Републици Српској су навикли на батине и њих то више не боли, добро би било да то схвате сви и промјене приступ проблему. Ми не тражимо ништа што нам не припада по Дејтонском споразуму и не желимо ништа што је на штету других у БиХ – истакао је Додик.

Он је рекао да ће Република Српска наставити да се у миру, свим правним и политичким средствима, бори за своја Уставом загарантована права, без обзира шта о томе говоре поједини међународни званичници.

– Позивамо их још једном да напусте слијепу подршку бошњачким политичким циљевима, да се окану пријетњи и застрашивања, да коначно заузму објективан приступ и суоче се са дубином проблема у БиХ, коме су, свјесно или несвјесно, и сами кумовали. И да озбиљно схвате да ми одавде нећемо отићи, нити ћемо коме дати свој грунт – поручио је српски члан Предсједништва БиХ.

Архива