Додик: Српска на путу изласка из БиХ и са тог пута нема повратка

13.02.2020 Актуелно

– Ми ћемо то урадити и неће нас зауставити ни САД ни било ко други јер сматрамо да је Дејтонски споразум срушен, прије свега интервенцијом међународног фактора – рекао је Додик новинарима у Источном Сарајеву.

Он је навео да ће вријеме показати колико је Република Српска озбиљна у тој намјери, наводећи да Српска има избор између двије ствари, од којих је једна да дозволи себи да тихо нестане и буде урушена кроз „смртоносни“ пакет који су направили међународна заједница и бошњачка страна у Сарајеву.

– У првој фази то је било реализовано преко високог представника и наметања рјешења, а сада то раде преко Уставног суда, желећи да то заштите причом о владавини права. Да је ријеч о владавини права не би ту одлучивала три странца и амбасаде – истакао је Додик.

Он је додао да је друга ствар да „Република Српска учини оно што мора“.

– Желим да сви у Републици Српској знају – дошло је до зида, и ми сада морамо да одлучимо да ли ћемо прихватити да нас тим лажним флоскулама из америчке и западних амбасада одрже у некој причи неких начела, а у суштини подривају наша права, или да Република Српска учини оно што мора – рекао је Додик.

Додик је нагласио да ни он, ни било ко други нема право да занемари чињеницу да је за Републику Српску и слободу њених грађана погинуло 29.000 људи.

– То је нешто што мора бити завјет да ће Република Српска опстати – поручио је Додик.

Он је поновио да Српска не може да вјерује у БиХ.

– БиХ је лоше мјесто и мјесто неслободе за Србе и Српску. Ако нема договора да странци оду из Уставног суда и да он буде стављен у функцију као и свим другим земљама онда нема ни БиХ. То нека запамте – нагласио је Додик.

Архива