Додик: Предложени закон о Уставном суду БиХ – добра основа

25.02.2020 Актуелно

– Вјерујемо да је тај приједлог закона добра основа да се разговара и вјерујем да ће се о томе разговарати – рекао је Додик новинарима вечерас у Добоју, гдје учествује на трибини „Одговорност за будућност – коју организује добојски СНСД.

Додик, који је српски члан Предсједништва БиХ, поручио је да се у БиХ не може вјеровати међународној заједници, ОХР-у који је раније кршио Дејтонски споразум све с циљем централизације БиХ, одузимајући витални интерес и права Републици Српској.

Он је додао да то наставља Уставни суд БиХ, који је политички и окупациони суд, који покушава све да развласти Републику Српску.

Додик је поручио да се прешла црвена линија што се тиче Уставног суда БиХ и међународне заједнице.

– Зато смо донијели мјере које смо донијели и оне ће функционисати. Вјерујем да у Републици Српској имамо политичко јединство, мада чујемо у јавном дискурсу свакакве приче – навео је Додик.

Он каже да у актима Народне скупштиен Републике Срспке нема ништа што је антидејтонски и да се само тражи да се утврди међуентитетска линија разграничења, да Уставни суд БиХ поништи своју одлуку и да странци оду из њега.

– Никада нећу искључити могућност да Република Српска у складу са својим правима одреди свој статус. Наравно, није сада тренутак и Република Српска нема ниједну мјеру која је упућена сепарацији, већ жељи сарадњу – рекао је Додик.

Лидер СНСД-а поручио је да вечерас из Добоја креће серија јавних трибина широм Српске у жељи да са грађанима подијеле сазнања о актуелним темама.

Он каже да трибине нису изборне кампање, већ тема коју су наметнуле одлуке Уставног суда БиХ, да се са народом мора успоставити веза и да му је веома важна подршка грађана и њихово повјерење.

Архива