Додик: Херојска борба српских бораца не смије никада бити заборављена

14.02.2020 Актуелно

– Без њихове борбе, храбрости, јунаштва и несебичног жртвовања данас не би било Републике Српске и слободе српског народа. Захваљујући српским борцима ми данас имамо Републику Српску и живимо у слободи и миру – истакао је Додик.

Он је нагласио да је дужност и обавеза сваког грађанина Републике Српске да чува тековине Одбрамбено-отаџбинског рата и његује сјећање не борце који су донијели слободу и мир српском народу.

– Српским борцима дугујемо вјечно поштовање и захвалност, јер су многи од њих за слободу отаџбине и наш и живот наших потомака дали највредније што су имали – живот и дијелове тијела. То никада не смијемо заборавити, а посебно институције Републике Српске морају да уложе максималан напор да породицама погинулих бораца, преживјелим борцима и ратним-војним инвалидима обезбиједе бољи живот – поручио је Додик.

Он је нагласио да се мора учинити све да права бораца и ратних војних инвалида буду поштована на најбољи могући начин.

– Морамо створити још бољи и квалитетнији начин да вама, који сте најзаслужнији за стварање Републике Српске и одбрану српског народа омогућимо остваривање свих права која заслужујете – истакао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ пожелио је свим српским борцима и њиховим породицама много здравља и радости, нагласивши да њихова херојска борба никада не смије бити заборављена.

У Републици Српској данас се обиљежава Дан бораца Републике Српске.

У одбрамбено-отаџбинском рату од 1992. до 1995. године био је ангажован 215.671 припадник Војске Републике Српске, а њих 23.184 положила су животе за Српску.

Архива