Додик: БиХ је „земља назор“ у којој мрзе Србе

16.02.2020 Актуелно

 

– Сљедеће што нас чека јесте да нам одузму шуме и ријеке, касније и школе, да нас направе народом без идентификације, као што су то радили укидајући нам Дан Републике, наш грб и много тога другог – рекао је Додик у Бијељини.

Обраћајући се на традиционалном дружењу које организује Завичајно удружење Тузлака, он је оцијенио да Србима нема мјеста у БиХ у којој не желе Републику Српску.

– Република Српска је сјајна и велика национална и народна идеја српског народа и једино мјесто нашег опстанка овдје – поручио је Додик.

Он је истакао да се Српска неће бранити снагом, пушкама и тенковима, него снагом народа и њених институција, које треба градити кроз јединство у Парламенту Републике Српске и дјеловањем у заједничким институцијама.

– Ја нисам ратни лидер, ја овај народ нећу да водим у рат и неће ни бити рата, али ћу и те како бити способан и спреман да се борим за политичка права, јер хоћу да наша дјеца не морају да воде наше битке, већ да уђу у стабилност вољене и прихваћене Републике Српске, интегрисаном са Србијом прије свега – навео је Додик.

Називајући БиХ „земљом назор“ коју одржавају странци, дајући све више права муслиманима, он је закључио да српски народ не може да живи ако није у слободи и позвао све Србе да славе Републику Српску и заједништво.

– Остајем и радим овај посао искључиво зато да Срби никада више не буду прогоњени из својих кућа и да останемо своји на своме – поручио је Додик.

Он је додао да не постоје никакви „босански Срби“, него јединствени Срби који и даље морају да воде политичку борбу за своја права.

Архива