Цвијановић: БиХ нема надлежност у регулисању имовине

17.02.2020 Актуелно

Цвијановићева је рекла да политичка питања треба рјешавати другом приликом, упитавши опозицију да ли има ишта антидејтонско, штетно и рушилачко у раније предложеним и усаглашеним закључцима од стране политичких лидера у Републици Српској.

– Иако се налазимо у озбиљном проблему којим се морамо позабавити, Скупштина је, по обичају, отишла неким другим током. То није изненађење, али јесте разочарење, с обзиром на то да је тема антидејтонско дјеловање Уставног суда, у којем одлучују стране судије, превише важна – рекла је предсједница Српске.

Она је подсјетила да је ово важно питање узимајући у обзир раније спорне одлуке институција БиХ и ОХР-а које су негативно третирале питања идентитета Републике Српске, попут укидања њених обиљежја.

– А, сада би требало да се узме и имовина. Суштина напада на Српску јесте да се Република доведе до тога да ничему не служи. То морамо заједнички да спријечимо – нагласила је Цвијановићева.

Цвијановићева је, прије получасовне скупштинске паузе дате на захтјев СДС-а, рекла да се Република Српска у закључцима позива само на досљедно поштовање Устава.

– Бунимо се јер су нам одузели права и што не желимо да ови проблеми дочекају сљедеће генерације – истакла је Цвијановићева током посланичке расправе на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске о информацији у вези са антидејтонским дјеловањем Уставног суда БиХ, која се одржава на приједлог предсједника Републике Српске.

Архива