Вишковић у Шековићима – подршка инфраструктурним пројектима

13.01.2020 Актуелно

У општини Шековићи реализовани су бројни пројекти које је финансирала Влада Републике Српске. Највише је уложено у побољшање путне инфраструктуре, али и у друге области, а ријеч је о знатним средствима само у посљедње двије године.

– Од 2006. године па до данас у општину Шековићи по разноразним основама уложено је преко 40 милиона марака. Само у 2018. и 2019. години по текућим пројектима који су одобрени и уз помоћ Владе Републике Српске, а из гранта који смо добили од Владе Србије, за општину Шековићи издвојено је око милион и триста хиљада марака – изјавио је Вишковић.

У наредном периоду Влада Српске подржаће изградњу и реконструкцију регионалног пута Шековићи – Каштељ, тренутно макадамског, који је у току године често и непроходан. Овај пут од великог је значаја за становнике, не само општине Шековићи, већ и околних општина.

– Што прије да урадимо све пројекте, што прије да урадимо експропријацију земљишта. Имамо обећање премијера да ће Влада изнаћи средства да се тај пут коначно затвори. У питању је пут Шековићи Каштељ који иде према Федерацији, општини Живинице, који скраћује пут према Тузли, читавог овог источног дијела Романије негдје око 30 километара – изјавио је начелник општине Шековићи Момир Ристић.

– Изградња тог пута у значајној мјери допринијеће томе да се људи врате на своја вјековна огњишта и да ту улажу. Значи, то су људи који су у неком периоду отишли са тих простора, али имају намјеру сада да се врате, и према инфромацијама које ми имамо имају и значајан капитал и спремни су да инвестирају – поручио је Вишковић.

Још се не зна тачна вриједност радова, али процјењује се да би цјелокупна инвестиција изградње овог пута коштала између 10 и 12 милиона марака.

Архива