Вишковић у Билећи: Влада ће наставити да помаже инфраструктурне пројекте

27.01.2020 Актуелно

На свечаној церемонији завршетка прве фазе водоводне и канализационе мреже у Билећи, Вишковић је рекао да је за Владу Републике Српске значајан сваки посао и све што се гради у Српској.

– Нама је значајна и данашња побједа у Билећи, као и инфраструктурна или било која инвестиција широм Српске. Свако ново радно мјесто, инфраструктурни пројекат који ће олакшати живот нашим грађанима широм Републике Српске и унаприједити га је обавеза Владе – рекао је Вишковић.

Вишковић је честитао свим грађанима Билеће и руководству крсну славу општине Светог Саву, са жељом да овај светитељ донесе само успјех, просперитет и добро здравље у наредним годинама.

– Свети Сава, као наш најзначајнији просвјетитељ, обавезује нас да размислимо о нашим поступцима и да се придржавамо онога што је Свети Сава говорио и радио – истакао је Вишковић.

Начелник општине Билећа Миљан Алексић рекао је да је у реконструкцију водоводне мреже, као и централне и кишне канализације уложено више од четири милиона марака и тиме ријешен дугогодишњи проблем оборинских вода у Улици краља Александра и дијелу магистралног пута М20.

Он је рекао да је тиме значајно повећан квалитет снабдијевања водом ширег центра града, а урађена је и санација коловоза и тротоара у главној улици, као и дијела магистралног пута у дужини од једног километра.

Алексић је рекао да за завршетак овог пројекта очекује помоћ Владе Републике Српске и захвалио премијеру што је издвојио вријеме да буде гост у Билећи.

Након церемонији завршетка прве фазе водоводне и канализационе мреже, одржан је састанак Вишковића и Алексића, те је услиједио славски обред поводом Светог Саве, крсне славе општине.

Архива